Ολοκλήρωση πρώτης φάσης διαγωνισμού συγγραφής και εικονογράφησης παιδικού βιβλίου «1922: Ιστορίες ανθρώπων»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση του Διαγωνισμού για τη συγγραφή παιδικού βιβλίου από ενήλικες με τίτλο «1922: Ιστορίες ανθρώπων», που διοργανώνουν η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας.

Νικήτρια της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, με απόφαση της κριτικής επιτροπής, είναι η κυρία Αφροδίτη Καμάρα, με το κείμενο

«Το μαγικό χαλί»

Η επόμενη φάση του διαγωνισμού αφορά στην εικονογράφηση του βραβευμένου κειμένου της Αφροδίτης Καμάρα. Τα σχέδια για την εικονογράφηση μπορούν να υποβληθούν έως την Παρασκευή 9/12/2022, ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Δευτέρα 19/12/2022.

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον Απρίλιο του 2022 από τη Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2/4).

Το κείμενο και η εικονογράφηση που θα επιλεγούν προγραμματίζεται να εκδοθούν ψηφιακά από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 3739651 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση tirlav@piraeusbank.gr.